Tviteraši u Mariboru – Hotel Habakuk

Trećeg vikenda avgusta 2012. godine, grupa od dvadesetak tviterasa iz Srbije posetila je Maribor i Mariborsko Pohorje. Meni je bila velika cast sto sam sa ovo grupom ljudi proveo fenomenalan produženi vikend u hotelu Habakuk.

Prvi dan proveli smo u prelepom uživanju na otvorenom i zatvorenom bazenu hotela, a posto je bio sunčan dan i 32°C mnogi su jako brzo i nenadano dobili boju. Popodne smo se popeli velikom skijaškom gondolom, koja se nalazi odmah pored hotela, na 1050m n/v gde smo vreme iskoristili uživajući u prelepom pogledu na Maribor i ručku u izvanrednom Hotelu Bellevue. Dočekala nas je ljubazna direktorka Sanja Simonič ( @SimonicSanja ), a kao aperitiv probali smo rakiju od borovnice. O blagodetima te voćke pisao sam u jednom od prethodnih postova.Veče smo iskoristili za dobar provod uz gitaru, harmoniku, vino i raspevane tviterase i goste ( @kafanizacija )

Pogled na Maribor iz gondole

Drugi dan, posle jačeg doručka i ozbiljnog treninga u teretani iskoristili smo još par blagodeti hotela u vidu saune i dzakuzija. Popodne smo uzivali u Mariboru i ručku u Gostilni Pri teh Ribnikih. Maribor je miran i jako lep grad, drugi po veličini u Sloveniji. Ima 115 000 stanovnika i regionalno je sedište pokrajine Štajerske. Univerzitetski grad, nekada industrijski moćan, a danas uglavnom baziran na turizam i to jako uspešno. 

Maribor – reka Drava

Hotel Habakuk – Wellness smesten je na samom rubu Pohorja, na oko stotinak metara od glavne gondole koja vodi na vrh planine. Hotel ima 5* i uverili smo se da je svaku zvezdicu i debelo zaslužio.Hotel sadrži tri restorana i dva bara u kojima se služe specijaliteti iz Štajerske i vrhunska domaća vina. Jako raspoloženi i ljubazni recepcioneri su na usluzi 24h. Hotel poseduje baštu i veliku terasu. Sobe su izuzetno prostrane i jako udobne sa led osvetljenjem. Postoje i sobe koje su specijalno prilagodjene za pušače, osobe sa invaliditetom kao i osobe koje su sklone posebnim vrstama alergija. Sobe, kao i ceo hotel dobro su pokriveni sa besplatnim bežičnim internetom. Hotel poseduje i sopstvenu garažu koja je vrlo prostrana sa dosta parking mesta. U zimskom periodu, kada skijaši okupiraju ovaj hotel, gostima je na raspolaganju skijašnica sa ski servisom.

I dolazimo do onoga što predstavlja pravo blago ovog hotela, a to je vrhunski spa centar.Teretana sa power plate odeljkom za dame i tereni za skvoš. Raznovrsne masaže, tretmani lica i tela kao i tursko kupatilo i finska sauna sa terapijom bojama. Specijalni izvori svetlosti u bojama spektra imaju blagotvorno dejstvo na vegetativni nervni sistem.

Hotel Habakuk sadrži otvorene i zatvorene bazene koji zauzimaju površinu veću od 740 kvadratnih metara.Svi oni sadrže termalne vode, a mnogi su opremljeni podvodnim masažnim sistemima, hidromasažnim kadama i vodopadima. Termalne vode se posebno preporučuju osobama koje imaju oboljenja zglobova, mišića, kostiju, oboljenja perifernih nerava, raznih otoka, ginekoloških oboljenja i bolesti psihosomatske prirode. Bazeni su strogo zabranjeni osobama koje imaju akutne infekcije, infektivna oboljenja kože, onkološkim bolesnicima, osobama sa epilepsijom i teškim srčanim bolesnicima.Ovde iznosim katjonski i anjonski sastav vode.

Termalna voda u hotelu Habakuk izvire iz dubine od 1600m, temperatura vode na izvoru je 41.5 – 43°C.

U bazenu hotela temperatura je 28 – 35°C

PH je 8.7, a celokupna mineralizacija iznosi 948 mg/l

Hotel Habakuk – otvoreni bazen

Hotel Habakuk – zatvoreni bazen

Kada je hrana u pitanju, postoje odeljci sa zdravom hranom, kao i sa vrhunskim specijalitetim od roštilja karakteristični za ovu oblast Slovenije. Hrana je prilagodjena i osobama koje zbog zdravstvenih razloga zahtevaju poseban rezim ishrane. U svakom slučaju, slika govori više od reci …

Posle samo 5 sati vožnje u ponedeljak smo svi bili u Beogradu. Vratili se u realnost napunjenih baterija u nove životne i poslovne bitke. Produženi vikend u hotelu Habakuk u Mariboru, a osećaj kao da smo tamo bili deset dana, govori sve u prilog jako lepog odmora i jos lepšeg provoda.

@kafanizacija

Banu Mojićeviću ( @Bane_Mojicevic ) smo proslavili 26. rodjendan u hotelu tokom @kafanizacija

Svako jutro naš poznati voditelj Ivan Zeljković ( @IvanZeljkovic ) započinjao je dan vežbanjem. Ponosno je dokazao veliki uspeh smršavši preko 30kg za pola godine, živeći zdravim životom.

To je ta revolucionarna ekipa srpskih tviterasa koja je pokrenula prvi #twitturizam na ovim prostorima

Fotografije: Nenad Pavlović ( @neshasr ), Zoran Torbica ( @torbica ), Branko Djurković ( @plagosus ) i moja malenkost.

Pisali su o ovome:

Ivan Zeljković

Ivan Minić – Burek

Sandra Kravitz

telegaf.rs

press.rs

4 comments

  1. Kakve su cene za regularan odlazak do Slovenije? Onako, po slobodnoj proceni koliko je potrebno para za produženi vikend za dvoje? Hvala

  2. Ovo je odlična stvar, i kao da je prošle godine sve po malo krenulo da blogeri prenesu svoj uticaj u sektor realnog turizma, a onda je sve stalo. Šta da se radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *