Oružje za borbu protiv podočnjaka

Tamni kolutovi oko očiju, odnosno podočnjaci nastaju tako što dolazi do zadržavanja tečnosti u telu koje uzrokuje oticanje krvnih sudova ispod površine kože, a pošto je koža ispod očiju izrazito tanka i nežna, to oticanje u vidu tamnih fleka postaje izraženije nego što bi bilo na drugim delovima tela i njih nazivamo podočnjacima.

welnesspa.tv
welnesspa.tv

Osim ako nisu znak, ili posledica neke bolesti, podočnjaka se kratkoročno možemo rešiti vrlo lako uz pomoć par kućnih trikova.

KRASTAVAC Kao najstariji trik koji možemo izvesti u kućnoj radinosti, je da isečete dve kriške krastavca koji je prethodno bio u frižideru, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Neka vam ovo bude deo jutarnjeg rituala. I zapamtite – ovaj tretman je bolji od bilo koje skupe kreme.

mywooddale.com
mywooddale.com

HLADNE KAŠIKE Ovaj mali trik može svako od nas primeniti u bilo koje doba dana i noći, jer je svima dostupan a ne košta ništa. Stavite dve kašike u zamrzivač dok se ne zalede. Nakon što se zalede, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Koliko je ovo efikasno u otklanjanju tamnih podočnjaka, isto toliko je efikasno u otklanjanju otoka ispod očiju.

POLOŽAJ PRI SPAVANJU Mnogi lekari savetuju da se promeni položaj prilikom spavanja ili da se spava na većim i malo tvrđim jastucima. Gravitcija tokom sna može pomerati tečnost u podočnjacima na jednu stranu i na taj način istezati kesice ispod vaših očiju. To se ponekad može primetiti kao asimetričnost između podočnjaka ujutru kada ustanete.

ČAJEVI Čajevi od žalfije,kamilice, peršuna i zelenog čaja su najefikasniji u otklanjanju tamnih kolutova ispod očiju. Kesice od čaja stavite na oči i ostavite ih na očima dok se ne ohlade. Bićete zadovoljni efektom i odrazom u ogledalu. Da napomenemo, velika količina unosa vode u organizam i gore navedenih čajeva će vam biti od izuzetnog značaja u borbi protiv podočnjaka, i ne samo to, već ćete svom celokupnom organizmu učiniti dobro ovim postupkom.

VODA Voda pomaže apsolutno u svakom smislu. Od jutarnjeg umivanja hladnom vodom, preko hladnih vodenih obloga do konzumiranja vode tokom celog dana pa čak i onda kada niste žedni. Izbegavajte pića od kojih se dehidrira, kao što su kafa i alkohol.

BELANCE Belance se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. Izmiksajte nekoliko belanaca dok ne dobijete baš gustu smesu. Zatim, vatom ili četkicom, nanesite smešu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Vaša koža biće zategnuta i glatka.

Spavanje i osam sati sna je najbolji lek u borbi protiv podočnjaka. Ne postoji krema koja je efikasnija od dugog i zdravog sna. Zato dame, ako želite da izgledate lepo i sveže – spavajte zdravo.

Podočnjaci su česti gotovo kod svake osobe i uglavnom nisu povezani sa nekom vrstom bolesti. Međutim, ako se jave iznenada, a ne patite od alergija, hroničnog sinuzitisa ili ako nemate grip obavezno se morate javiti vašem izabranom lekaru.

uveklepa.com

webmd.com

24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *