Zašto ovako izgleda naše zdravstvo?!

Fotografije sa odeljenja pedijatrije KBC “Zemun” šokirale su javnost jer se na njima vide majke koje spavaju na podu, požutele kade, pocepane stolice…

Screenshot Novosti
Screenshot Novosti

Kako prenose Novosti, to nije sve. Na fotografijama koje su juče objavljene na društvenim mrežama i koje su izazvale niz negativnih komentara, vidi se da su i dušeci na kojima majke spavaju kraj dece, na podu, stari i prljavi podovi su odvaljeni, umivaonici su kao i kade požuteli, zidovi se ljušte, a sobe su pretrpane.

Fotografije je postavila majka V. V., koja je sa svojom bebom boravila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ogorčena, kako kaže, uslovima, ali i odnosom osoblja prema pacijentima.

“Jedan poučan album, ukoliko vas zlo natera da krenete u ovom pravcu, bežite glavom bez obzira, inače će i vama i vašem detetu ostati dugotrajne ‘uspomene’ na ovo leglo zaraze. Nemate pravo da sami pripremate mleko za bebe (specijalne forumule), oni vam pripremaju i donose. Od osam obroka, koje je moja beba imala tamo samo jedan je bio ugrejan”, napisala je, između ostalog, revoltirana majka na “Fejsbuku”.

Fotografije su izazvale ogorčenje roditelja, ali i ostalih posetilaca koji se nisu štedeli kritike na račun zdravstvenog sistema. Nadamo se da će neko od nadležnih preduzeti nešto, okrečiti bolnice, zameniti krevete stare po nekoliko decenija, srediti toalete, kupiti ćebad, kako bi se pacijentima malo vratilo dostojanstvo, dodaju Novosti.

Inače, KBC “Zemun” je sa 229 godina najstarija zdravstvena ustanova u našoj zemlji. Od 2008. do 2013. pretrpeo je veliko renoviranje u koje je, prema dostupnim podacima, uloženo više od šest miliona evra.

 

izvor: B92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *