Za sve one koji žele ozbiljnu mišićnu masu

Ključ ishrane za oblikovanje tela je u vrsti hrane i tajmingu. Da biste unosili dovoljno belančevina tokom čitavog dana, pratite ovaj jednostavni plan ishrane za jedan dan i po tom principu planirajte sebi ostale dane. Ovaj dnevni meni sastavio je dr sci. Majk Rausel savetnik časopisa Men’s Health za ishranu. Svaka kombinacija sadrži minimum 30 g proteina što je dovoljno za izgradnju mišićne mase. Ovakva vrsta ishrane se preporučuje sportistima i svima onima koji redovno vežbaju u teretani.

 

DORUČAK ( 36 g proteina )

Omlet ( dva cela jaja i 4 belanca )

Ovsena kaša

healthyrecipesblogs.com
healthyrecipesblogs.com

Belanca dodaju proteine bez povećanog unosa kalorija dok ovsena kaša unosi neophodnu količinu vlakana.

RUČAK ( 48 g proteina )

Pileće belo meso ( 150 g )

Kinoa ( 60 g )

Kiseli kupus

taste.com.au
taste.com.au

 Piletina je izvor kvalitetnih, jeftinih i ukusnih proteina. Kinoa ima duplo veći sadržaj proteina od pirinča i idealan je proteinski prilog. Kiseli kupus je jedan od najboljih prirodnih probiotika.

VEČERA ( 44 g proteina )

Biftek ( 150 g )

Kuvani krompir

balkondoner.com
balkondoner.com

Biftek je bogat proteinima, ali i kreatinom, materijom značajnom za akumuliranje energije. To će automatski povećati vašu izdržljivost u teretani. Kalijum i ugljeni hidrati iz kuvanog krompira će vam pomoći da se brže oporavite nakon treninga.

PRE SPAVANJA ( 31 g proteina )

Mladi sir ( 90 g )

Orasi ( 30 g )

Borovnice ( 70 g )

pickyeaterblog.com
pickyeaterblog.com

Mladi sir je bogat kazeinom, mlečnim proteinom koji se sporo vari. Orasi su bogati polinezasićenim mastima koje vam pomažu da izgradite nemasnu mišićnu masu. Borovnice su odličan izvor antioksidanasa.

izvor: Men’s Health, jul 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *