Kratko i jasno – odgovor je NE!

Činjenica jeste da razno voće, povrće, meso i riba vrhunskog kvaliteta mogu biti skupi, ali u prodavnicama postoji veliki broj opcija koje su zdrave, a jeftine. Treba se samo informisati i izgraditi plan. Ja bih ga nazvao ekonomsko – zdravstveno strateški plan.

www.hdwpapers.com

www.hdwpapers.com

Evo par saveta kako da kupujete zdrave namirnice, a da pri tom i uštedite:

 • Kupujte sveže voće i povrće onda kada mu je sezona.Tada je voće i povrće najjeftinije, a vrhunskog kvaliteta. Ne može se porediti paradajz zimi i leti!
 • Napunite zamrzivač jednostavnim voćem i povrćem ( bez dodataka šećera i soseva ) u vakum kesama i na taj način sačuvajte namirnicama svežinu i kvalitet.
 • Razmišljajte i o nekim alternativnim izvorima proteina kao što su pasulj, orasi, tofu sir, kinoa, surutka … na taj način ponekad zamenite meso i ribu kao najčešće oblike unošenja proteina.
 • Makar jedan dan u nedelji izbacite meso iz ishrane.
 • Konzervirano voće i povrće, ali bez aditiva, soli ili voćnih sirupa takođe mogu biti od pomoći.
 • Proučite i koristite kupone i popuste u supermarketima. Ne zalećite se u jedan supermarket. Konkurencija stalno nameće popuste i jeftinije varijante, samo se treba dobro raspitati i proučiti gde su uslovi najbolji.
 • Uštedite novac tako što vas neće privući atraktivne ambalaže visokokaloričnih namirnica koje su preterano ukusne, jer takve namirnice u najvećem broju slučajeva sadrže jako malo zdravih i hranljivih sastojaka.
  www.savremenisport.com

  www.savremenisport.com

*United Healthcare Smart Patient

 

Published On: 2 јуна, 2013 / Categories: Ishrana, Zdravlje / 3 Comments /

Prijava za newsletter

Pretplatite se na moj newsletter i redovno dobijajte novosti o psihoterapiji

Unesite Vašu email adresu u polje iznad i prijavite se na newsletter.

Slične vesti