Kako bes i stres utiču na naš mozak i telo?! INFOGRAFIK

Hronični stres i bes su emotivna stanja koja je jako teško razumeti i kontrolisati.

Nelečen hronični stres vodi u depresiju. Bes može dovesti do loših životnih izbora, uništavanja prijateljskih odnosa i na kraju nasilno ponašanje.

Da pročitate da li zabrinutost znači „voleti“, kliknite OVDE!

U radu sa pacijentima, pokazala se kao najkorisnija pomoć usmerena ka razumevanju kako nastaje stres ili bes, šta su njihovi okidači i šta se to zaista dešava u mozgu i telu.

Da pročitate 12 iracionalnih verovanja kao uzrok anksioznosti i depresije, kliknite OVDE!

Zato sam odlučio da podelim sa Vama ovaj infografik gde je vizuelno-informativno objašnjen ceo taj proces. Budite slobodni da ovaj infografik iskoristite za neka svoja predavanja, prezentacije ili promocije. Takođe Vas molim da sačuvate i ne izbrišete autorska prava koja su ispisana u zaglavlju ovog infografika.

About the Author:

Ono što čini ovaj posao lepim, zanimljivim i kreativnim je to što ne postoje dva ista klijenta. Svaki klijent predstavlja individuu za sebe sa svojom jedinstvenom i specifičnom životnom pričom. Iz tog razloga smatram najbolje za praksu korišćenje integrativnog pristupa u psihoterapiji, tj. primenu više različitih psihoterapijskih pravaca i tehnika i njihovo prilagođavanje jedinstvenom slučaju koji svaki pacijent donosi sa sobom na seansu.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.