Neverovatan trenutak kada je dvogodišnja devojčica prvi put videla i čula svoju majku (VIDEO)

Dvogodišnja Nikol Pereira nikada nije čula ni videla svoju majku. Ona je rođena slepa i gluva sa dijagnozom urođnog glaukoma. Stanje je bilo toliko loše da Nikol nije mogla da registruje svetlosne zrake.

U svom rodnom gradu Sveta Katarina u Brazilu bila je neuspešno operisana čak sedam puta.

Od trenutka kada je njena majka, Dijana Pereira, postavila status na fejsbuku, priča je dobila drugi tok. Jedan korisnik fejsbuka iz Majamija je kontaktirao fondaciju iz tog grada (Jackson Health Foundation’s International Kids Fund). Zajedničkim snagama, sa još nekoliko fondacija, prikupljeno je 17 000$ koliko je bilo potrebno za operaciju.

U tom periodu, mala Nikol je imala problema i sa hodanjem i pričanjem. Njena majka je postajala sve očajnija. Na svu sreću, odmah po dolasku u SAD, lekari su konstatovali vodenu cistu u unutrašnjem uhu male Nikol Pereira. Posle uspešne operacije, dveojčica je prvi put u svom životu čula zvuke iz spoljašnje sredine!

Ubrzo, nakon još jedne uspešne operacije, Nikol je prvi put registrovala svetlost i po prvi put je mogla da vidi lice svoje majke!

Za više informacija o ovom tekstu i za savete možete se obratiti direktno putem mail-a:  dr.spec.marko.jovasevic@gmail.com

About the Author:

Ono što čini ovaj posao lepim, zanimljivim i kreativnim je to što ne postoje dva ista klijenta. Svaki klijent predstavlja individuu za sebe sa svojom jedinstvenom i specifičnom životnom pričom. Iz tog razloga smatram najbolje za praksu korišćenje integrativnog pristupa u psihoterapiji, tj. primenu više različitih psihoterapijskih pravaca i tehnika i njihovo prilagođavanje jedinstvenom slučaju koji svaki pacijent donosi sa sobom na seansu.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.