Ovaj čovek je tri puta pobedio rak! Evo kako …

Džonatan Akot imao je samo 29 godina kada mu je dijagnostikovan rak testisa. Ubrzo nakon toga usledili su novi šokovi, a opasna bolest nije bila jedina koju je pobedio u idućih nekoliko godina. Njegova hrabra borba za život započela je još 2004. godine. Nije se predao onda, a kaže da neće ni sada.Jonathan Acott survivor

Džonatan je vodio zdrav život – bio je instruktor plivanja i lični trener, vežbao je šest puta nedeljno i to dva puta dnevno. Bio je u odličnoj formi, a onda je stigao neverovatan izveštaj od doktora – da boluje od raka testisa. ( prevencija karcinoma testisa pročitajte ovde )

Nakon toga sledi 12 nedelja hemoterapije, sa ciljem da se uništi 30 zloćudnih tumora! Tretman je bio naporan, ali je njegovo telo dobro reagovalo. Svakako da je tome doprinela njegova dobra fizička sprema.

Rešio je da promeni svoj hedionistički pristup životu, i još se ozbiljnije posveti svom zdravlju.

Loše vesti

Nakon tri godine takvog režima, usledio je novi šok – u grudima mu je pronađen još jedan tumor. Sledi još jedan zahvat, koji opet prolazi dobro zahvaljujući njegovoj dobroj konstituciji.

Tada je rešio da pokaže svetu da neće dozvoliti da ga rak pobedi. Uzeo je stvari u svoje ruke i potavio naizgled neostvarive izazove za svoje telo.

Popeo se na Kilimandžaro, odvozao 900 milja biciklom u samo devet dana i učestvovao je u triatlonu Ironman France.QVY102XO_400x400

Još jedan šok

Samo par godina nakon toga, tačnije, 2013. godine, opet doživljava neprijatno iznenađenje – ovaj put mu je ustanovljen tumor limfnih čvorova u predelu stomaka. Usledila je već dobro poznata procedura, opet sa pozitivnim ishodom. On kaže da je svestan da su šanse da mu opet pronađu neki tumor velike, ali da se on neće tek tako predati.

Kaže kako je najbitnije ostati pozitivan i ne predati se. Živeti zdravo, redovno vežbati i pravilno se hraniti. I zasad mu ide više nego dobro!

izvor: theguardian.com

About the Author:

Ono što čini ovaj posao lepim, zanimljivim i kreativnim je to što ne postoje dva ista klijenta. Svaki klijent predstavlja individuu za sebe sa svojom jedinstvenom i specifičnom životnom pričom. Iz tog razloga smatram najbolje za praksu korišćenje integrativnog pristupa u psihoterapiji, tj. primenu više različitih psihoterapijskih pravaca i tehnika i njihovo prilagođavanje jedinstvenom slučaju koji svaki pacijent donosi sa sobom na seansu.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.