Ovo bi moglo da ima veliku ulogu u spašavanju ljudi od kancera

Zamislite kada bi mogli da proverimo da li imamo bilo koju vrstu kancera, tako lako i rutinski, kao što proveravamo nivo holesterola u krvi. Mada zvuči isuviše lako, tako nešto bi moglo da se desi u skorijoj budućnosti.

viralnova.com

viralnova.com

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Bredford bi moglo da omogući otkrivanje bilo koje vrste karcinoma iz malog uzorka krvi.

Profesor Dr Diana Anderson, koja vodi ovo istraživanje, objašnjava da bi test podrazumevao postavljanje belih krvnih zrnaca pod snop UVA svetlosti, jer je dokazano da se bela krvna zrnca osoba koje imaju karcinom ponašaju drugačije u takvim okolnostima od osoba koje nemaju.

Istraživanje je još uvek u ranoj fazi, ali ako bi naučnici sa Bredforda dokazali da je njihova teorija tačna, to bi bilo revolucionarno otkriće. Jednostavan i neinvazivan način za otkrivanje raka bi značio brži i jeftiniji put za postavljanje dijagnoze, a to bi automatski dovelo do većeg broja preživelih od ove bolesti.

 

izvor: viralnova.com

About the Author:

Ono što čini ovaj posao lepim, zanimljivim i kreativnim je to što ne postoje dva ista klijenta. Svaki klijent predstavlja individuu za sebe sa svojom jedinstvenom i specifičnom životnom pričom. Iz tog razloga smatram najbolje za praksu korišćenje integrativnog pristupa u psihoterapiji, tj. primenu više različitih psihoterapijskih pravaca i tehnika i njihovo prilagođavanje jedinstvenom slučaju koji svaki pacijent donosi sa sobom na seansu.

One Comment

  1. […] OVDE možete pročitati o novoj studiji koja bi u budućnosti mogla da pomogne ljudima koji boluju o… […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.