Degenerativne promene zglobne hrskavice, koje zatim uzrokuju promene i na ostalim delovima zgloba (zglobna čaura, kost), praćene bolom i oštećenom funkcijom zgloba, nazivaju se arthrosis, osteoarthrosis ili osteoarthritis.

Moderan način života koji sa sobom nosi sve vrline i mane učinio je da artroze danas predstavljaju veliki socio-medicinski problem, naročito u razvijenim zemljama. Epidemiološka istraživanja pokazala su da se u visoko razvijenim zemljama sveta kod 50% osoba starijih od 40 godina na zglobovima mogu dokazati artrotske promene, ali su u toj dobi pretežno klinički bez simptoma.

Štetna dejstva dezodoranasa i alternativa pročitajte OVDE!

Uprkos intenzivnim istraživanjima, uzrok nastanka degenerativnih bolesti zglobova još uvek je nedovoljno poznat. Proces starenja tkiva, mnogi spoljašnji faktori, poremećaji hormonske ravnoteže i nasledna predispozicija, predstavljaju faktore odgovorne za nastanak artroza.

Simptomi

  • Deformacija zglobova
  • Krepitacije – čujnost (škripanje) pri pokretanju zgloba
  • Bolna osetljivost zgloba na dodir
  • Nestabilnost zgloba
  • Nemogućnost savijanja i saginjanja uz bol u leđima
  • Artrotski proces može zahvatiti svaki zglob, ali pretežno su zahvaćeni nožni zglobovi ( kuk, koleno, skočni) i zglobovi kičme jer su najopterećeniji.

Simptomi bolesti napreduju s vremenom i intenzitetom degenerativnih promena.

Dva najveća uzročnika anksioznosti i patnje, pročtajte OVDE!

Lečenje

Lečenje se sastoji u smanjenju bolnosti i mišićnog spazma, poboljšanju funkcije, sprečavanju kontraktura i osposobljavanju za aktivnosti dnevnog života.

Novi proizvod na našem tržištu ArthroCure, uspeva da stane na put ovoj naizgled neukrotivoj bolesti. ArthroCure kombinuje šest aktivnih sastojaka: glukozamin, rastavić, koru bele vrbe, zimzelen, đavolju kandžu i bosveliju. To je jedinstvena kombinacija glukozamina i 5 vrsta biljaka u odnosu na klasične preparate za lečenje artroze.

Kompletan 6 u 1 program u samo jednoj kapsuli!

ArthoCure možete naručiti po ekstra promotivnoj ceni klikom na OVDE! ili putem telefona 011/4147-396 i 011/7150338

ArthroCure ublažava nelagodnost, pozitivno utiče na upalu, pomaže obnavljanje hrskavice, podstiče pokretljivost zglobova. Uz sve to, ArthroCure, ne izaziva zavisnost, nema dokazane kontraindikacije sa drugim lekovima i svakako je jedno od mogućnosti da se izbegne hirurški zahvat.

 *sponzorisan tekst

 

Published On: 27 јуна, 2017 / Categories: Ishrana, Prevencija, Zdravlje / 0 Comments /

Prijava za newsletter

Pretplatite se na moj newsletter i redovno dobijajte novosti o psihoterapiji

Unesite Vašu email adresu u polje iznad i prijavite se na newsletter.

Slične vesti