Štetna dejstva dezodoransa i alternativa

Dezodoransi sadrže najmanje 30tak hemijskih materija koje putem kože dospevaju u krvotok i u limfne sudove. U pazušnoj jami nalaze se grozdovi limfnih čvorova i mnoštvo isprepletanih limfnih sudova. Ovo je prva informacija koja nas navodi da treba dobro razmotriti uticaj klasičnih dezodoranasa na naš organizam i otvoriti oči za eventualnu alternativu.

Dezodorans i antiprespirant nije isto. Najprostije rečeno, dezodoransi dopuštaju znojenje, ali suzbijaju neprijatne mirise koji nastaju kao produkat znojenja. Antiprespiranti začepljuju pore, mesta na kojima se izlivaju kanali znojnih žlezda i na taj način sprečavaju znojenje, a samim tim i pojavu neprijatnih mirisa.

Alergijske reakcije – Dezodoransi u sebi sadrže alkohol, etanol. Kao i svaki alkohol, etanol utiče na isušivanje kože. Isušivanje kože dovodi do pojave osipa i alergijskih reakcija. Pored etanola, dezodoransi sadrže i druge hemijske materije, a jedna od njih je pesticid koji se zove triklosan. U većim dozama, triklosan se dovodi u vezu sa slabljenjem imuniteta organizma, a samim tim mu se pridodaje kancerogeno dejstvo.

Povezanost sa Alchajmerovom bolešću – Klasični dezodoransi u sebi sadrže aluminijumske soli. Alchajmerova bolest je direktno povezana sa porastom nivoa aluminijuma u organizmu. Kada su u pitanju studije, mišljenja su bukvalno podeljena. Mnoštvo studija povezalo je uticaj aluminijuma iz dezodoranasa sa pojavom Alchajmera i obratno, neke studije su opovrgle tu teoriju.

Parabeni – Parabeni su sintetički konzervansi. Najčešće se nalaze u kozmetičkim proizvodima, a ponekad i u hrani. Parabeni, dokazano, prodiru kroz slojeve kože i ulaze u krvotok već nakon nekoliko minuta (neke studije kažu nakon šest minuta). Parabeni se mogu pronaći u kancerogenom tkivu obolelih od raka dojke i to u velikom procentu. Apsurdno je da je natrijum metilparaben zabranjen od strane EU za upotrebu u parfemima jer skida pigment iz kože, a i dalje se može ograničeno koristiti u prehrambenim proizvodima i neograničeno u proizvodima za negu kože.

Neprijatan miris ne nastaje od samog znojenja, već od kontakta bakterija sa znojem. Alternativu predstavlja Crystal dezodorans, koji za razliku od komercijalnih dezodoranasa stvara nevidljiv i neprobojan sloj između kože i bakterija iz spoljašnje sredine, a to sve postiže bez uticaja hemjski štetnih materija kao što su aluminijum ili paraben.

Crystal je član „Kampanje za sigurnu kozmetiku“ koja sertifikuje da se Crystal dezodorans pravi u skladu sa direktivama regulative EU i da ne sadrži hemijske sastojke za koje se sumnja da prouzrokuju bolesti kao što su kancer, bolesti mutacija i defekata pri rođenju, Alchajmerova bolest … Takođe, radna grupa za zaštitu životne sredine je zaključila da je Crystal najbezbedniji dezodorans na tržištu. U Sjedinjenim Američkim Državama, Crystal dezodorans je preporučen od brojnih antikancer organizacija.

Za više informacija o proizvodu posetite sajt klikom na OVDE!

Još od 1984. godine Crystal je najprodavaniji dezodorans od mineralnih soli na svetu.

Za razliku od klasičnih dezodoranasa koje potrošite posle 2 meseca, jedna bočica Crystal dezodoransa može trajati do godinu dana! 

Crystal ne sadrži aluminijumske soli, paraben, ftalate, propilen glikol, kao ni alkohol i klinički je testiran i preporučen od strane brojnih svetskih organizacija koje se bore protiv bolesti raka.

U ambalaži koja se razlaže 9 puta brže od plastike, preporučen od strane centra za borbu protiv raka, dobitnik nagrade „Womens choice 2017“ i pritom nikada ne testiran na životinjama, Crystal dezodorans trenutno predstavlja najbolju i jedinu zdravu alternativu klasičnim dezodoransima na našem tržištu.

*spozorisan tekst
By |2018-03-28T12:24:45+00:00мај 22nd, 2017|Categories: Prevencija, Zdravlje|2 Comments

About the Author:

Ono što čini ovaj posao lepim, zanimljivim i kreativnim je to što ne postoje dva ista klijenta. Svaki klijent predstavlja individuu za sebe sa svojom jedinstvenom i specifičnom životnom pričom. Iz tog razloga smatram najbolje za praksu korišćenje integrativnog pristupa u psihoterapiji, tj. primenu više različitih psihoterapijskih pravaca i tehnika i njihovo prilagođavanje jedinstvenom slučaju koji svaki pacijent donosi sa sobom na seansu.

2 Comments

  1. Bio sam malo skeptičan kada sam video reklamu u novimana, ali nakon što sam pročitao Vaš članak kupio sam Kristal stik, (kažem stik jer mi to više priliči ovom proizvodu) i mogu reći da mi deluje kao OK stvar. Koristim ga već nekih 5 dana, a osim načina upotrebe nisam imao nikakvih drugih negativnosti. U principu, sam sam kriv što nisam čitao uputstvo pre upotrebe, pa sam nakon prve upotrebe pomislio da sam naseo na prevaru, međutim, ne kaže naš narod džaba, „Za pismene-
    pročitati“. Nakon što sam pročitao uputstvo shvatio sam da je za pravi efekat neophodno kanuti jednu kap vode, a zatim trljati nekih 20-30 sekundi dok voda ne ispari. Nakon toga Kristal iskazuje svoje prave performanse. Sada mi ostaje još samo da vidim koliko će dugo potrajati ovo pakovanje, kako bih znao da li se i sa ekonomske strane isplati kupovati ga.

  2. […] Štetna dejstva dezodoranasa i alternativa pročitajte OVDE! […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.