Dezodoransi sadrže najmanje 30tak hemijskih materija koje putem kože dospevaju u krvotok i u limfne sudove. U pazušnoj jami nalaze se grozdovi limfnih čvorova i mnoštvo isprepletanih limfnih sudova. Ovo je prva informacija koja nas navodi da treba dobro razmotriti uticaj klasičnih dezodoranasa na naš organizam i otvoriti oči za eventualnu alternativu.

Dezodorans i antiprespirant nije isto. Najprostije rečeno, dezodoransi dopuštaju znojenje, ali suzbijaju neprijatne mirise koji nastaju kao produkat znojenja. Antiprespiranti začepljuju pore, mesta na kojima se izlivaju kanali znojnih žlezda i na taj način sprečavaju znojenje, a samim tim i pojavu neprijatnih mirisa.

Alergijske reakcije – Dezodoransi u sebi sadrže alkohol, etanol. Kao i svaki alkohol, etanol utiče na isušivanje kože. Isušivanje kože dovodi do pojave osipa i alergijskih reakcija. Pored etanola, dezodoransi sadrže i druge hemijske materije, a jedna od njih je pesticid koji se zove triklosan. U većim dozama, triklosan se dovodi u vezu sa slabljenjem imuniteta organizma, a samim tim mu se pridodaje kancerogeno dejstvo.

Povezanost sa Alchajmerovom bolešću – Klasični dezodoransi u sebi sadrže aluminijumske soli. Alchajmerova bolest je direktno povezana sa porastom nivoa aluminijuma u organizmu. Kada su u pitanju studije, mišljenja su bukvalno podeljena. Mnoštvo studija povezalo je uticaj aluminijuma iz dezodoranasa sa pojavom Alchajmera i obratno, neke studije su opovrgle tu teoriju.

Parabeni – Parabeni su sintetički konzervansi. Najčešće se nalaze u kozmetičkim proizvodima, a ponekad i u hrani. Parabeni, dokazano, prodiru kroz slojeve kože i ulaze u krvotok već nakon nekoliko minuta (neke studije kažu nakon šest minuta). Parabeni se mogu pronaći u kancerogenom tkivu obolelih od raka dojke i to u velikom procentu. Apsurdno je da je natrijum metilparaben zabranjen od strane EU za upotrebu u parfemima jer skida pigment iz kože, a i dalje se može ograničeno koristiti u prehrambenim proizvodima i neograničeno u proizvodima za negu kože.

Neprijatan miris ne nastaje od samog znojenja, već od kontakta bakterija sa znojem. Alternativu predstavlja Crystal dezodorans, koji za razliku od komercijalnih dezodoranasa stvara nevidljiv i neprobojan sloj između kože i bakterija iz spoljašnje sredine, a to sve postiže bez uticaja hemjski štetnih materija kao što su aluminijum ili paraben.

Crystal je član „Kampanje za sigurnu kozmetiku“ koja sertifikuje da se Crystal dezodorans pravi u skladu sa direktivama regulative EU i da ne sadrži hemijske sastojke za koje se sumnja da prouzrokuju bolesti kao što su kancer, bolesti mutacija i defekata pri rođenju, Alchajmerova bolest … Takođe, radna grupa za zaštitu životne sredine je zaključila da je Crystal najbezbedniji dezodorans na tržištu. U Sjedinjenim Američkim Državama, Crystal dezodorans je preporučen od brojnih antikancer organizacija.

Za više informacija o proizvodu posetite sajt klikom na OVDE!

Još od 1984. godine Crystal je najprodavaniji dezodorans od mineralnih soli na svetu.

Za razliku od klasičnih dezodoranasa koje potrošite posle 2 meseca, jedna bočica Crystal dezodoransa može trajati do godinu dana! 

Crystal ne sadrži aluminijumske soli, paraben, ftalate, propilen glikol, kao ni alkohol i klinički je testiran i preporučen od strane brojnih svetskih organizacija koje se bore protiv bolesti raka.

U ambalaži koja se razlaže 9 puta brže od plastike, preporučen od strane centra za borbu protiv raka, dobitnik nagrade „Womens choice 2017“ i pritom nikada ne testiran na životinjama, Crystal dezodorans trenutno predstavlja najbolju i jedinu zdravu alternativu klasičnim dezodoransima na našem tržištu.

*spozorisan tekst
Published On: 22 маја, 2017 / Categories: Prevencija, Zdravlje / 2 Comments /

Prijava za newsletter

Pretplatite se na moj newsletter i redovno dobijajte novosti o psihoterapiji

Unesite Vašu email adresu u polje iznad i prijavite se na newsletter.

Slične vesti