Naučite kako da se zaštite ili čak pomognete sebi ako ste oboleli. Hipoteza ima sve više sledbenika, a čak i oni koji se ne slažu sasvim priznaju da može da pomogne u lečenju! Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrik Varburg (1883.-1970.) primio jeNobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Otto_WarburgAnti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

-Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo-, rekao je Varburg. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. – Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana- , tvrdio je dr. Varburg.

– Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka.-

TKIVA TUMORA SU KISELA, A ZDRAVA SU ALKALNA

U svom delu “Metabolizam tumora“, dr. Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika). Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.

Ćelije raka mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Otto Heinrich Warburg

Otto Heinrich Warburg

KISELOST I ALKALNOST ORGANIZMA ZAVISI OD HRANE KOJU UNOSIMO

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše ćelije, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

HRANA KOJA ZAKISELJUJE ORGANIZAM

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu pankreasu. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.
– Rafinisana so
– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keksi itd.
– Hleb, Margarin, Kofein, Alkohol, Duvan
– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
– Sintetički antibiotici i uopsteno svi farmaceutski lekovi.

HRANA I NAVIKE KOJE ALKALIZUJU

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
– Sirovo voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus). Jedino borovnice, brusnice i šljive imaju blagu kiselost.
– Sirovi bademi. Vrlo su alkalni, kao i kesten i svež kokos, dok su indijski orasi, orasi, pistaći, lešnici … blago kiseli.
– Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
– Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
– Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
– Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život!

Dakle u pitanju je prosta matematika. Zdrav čovek bi trebao da napravi balans od 70:30 u korist alkalnih namirnica koje će uneti u toku dana. Ako uzmemo npr. goveđe meso, koje je ubedljivo najkiselije ( ph 1 ) i jedno od najalkalnijeg voća, a to je dinja ( ph 12 ) na ovaj način napravićete balans u organizmu, odnsno napravićete neutralnu sredinu u vašoj krvi. Kliknite na sliku za uvećanje:

HEMOTERAPIJA POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

ISPRAVAN NIVO pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mleko, jaja, grickalice… Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.

Ukoliko imate kancer, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih ceđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću.

izvor:

Dr Theodore A Baroody – Alkaliziraj se ili umri

telegraf.rs

Aihara, Hennan. Acid & Alkaline. Oroville, California: George Ohsawa Macrobiotic Foundation, 1980.

The Problem Solver by Nutritional Therapy. Murray, Kentucky: Murray Data Graphics, 1988.

Toxemia, Autointoxication and Colon Therapy. Murray, Kentucky:Richard Broeringmeyer Publishing.